The Modern House

A complete renovation of a an exisiting 1970s family home-a true ugly duckling that we turned into a stunning swan.

 
IMG_7505.JPG

A new extentsion was added above the kitchen (the existing was knocked down and the bricks cleaned and re-used) to create the new master bedroom. The feature oriel window floods the room with light and is a stunning visual focal point.

The unusual angles & pitches of the original house were sharply brought into focus by the use of dark grey metal copings and edges and Timeless White paint.

The unusual angles & pitches of the original house were sharply brought into focus by the use of dark grey metal copings and edges and Timeless White paint.

The sandstone kitchen floor seamlessly flows out into the terrace, creating a slick indoor-outdoor “statement” living, dining, food preparation and social area .

The sandstone kitchen floor seamlessly flows out into the terrace, creating a slick indoor-outdoor “statement” living, dining, food preparation and social area .

The widows were re-sized from the original house, keeping their unusual full-length but making them slightly wider to allow more light in and break up the vast expanses of interior white wall space.

The widows were re-sized from the original house, keeping their unusual full-length but making them slightly wider to allow more light in and break up the vast expanses of interior white wall space.

The entire living room wall (and most of the kitchen!) is made of glass. At over five metres in length, we decided on sliders for the living room as opposed to bi-folding doors. as well as being easier and quicker to open, the sliders have much slimmer mullions, giving the effect of an entirely glass space, as the panes could be much bigger. sitting indoors and watching the rain hammer down or snow flakes softly waft across while we’re cocooned inside in the warmth is nothing short of spectacular and one of my favourite features of the re-invented house. I also love the “WOW” factor of opening the house up when its warm-it never ceases to impress.

The entire living room wall (and most of the kitchen!) is made of glass. At over five metres in length, we decided on sliders for the living room as opposed to bi-folding doors. as well as being easier and quicker to open, the sliders have much slimmer mullions, giving the effect of an entirely glass space, as the panes could be much bigger. sitting indoors and watching the rain hammer down or snow flakes softly waft across while we’re cocooned inside in the warmth is nothing short of spectacular and one of my favourite features of the re-invented house. I also love the “WOW” factor of opening the house up when its warm-it never ceases to impress.

.